Back to Question Center
0

Semalt: Google Analytics Referrer Spam. Zijn oorsprong en doel.

1 answers:

Spam in de Google Analytics-accounts is tegenwoordig een veel voorkomend probleem dat altijd in twee verschillende vormen voorkomt: bot-referral-spam en ghost referral-spam. Ryan Johnson, de klantmanager van Semalt , zegt dat botverwijzingsspam een ​​verzameling echte bots is die uw website of blog bezoekt, waardoor Google Analytics de verwijzingsinformatie meetelt. De spookverwijzingsspam is de verzameling bots die een website omzeilt en rechtstreeks op de Google Analytics-servers terechtkomt. Ze bezoeken uw website niet en brengen Google Analytics ertoe om de paginaweergaven en sessies te tellen. Vandaar dat deze twee categorieën van elkaar verschillen, maar ze kunnen uw analysegegevens in zekere mate bederven.

Kan verwijzende spam onze websites of blogs schaden?

Laat me allereerst duidelijk maken dat de verwijzingspam van Google Analytics voorkomt wanneer hackers of spammers nepgegevens proberen te verzenden naar uw Google Analytics-accounts - braun oral b 3000 travel case. Ze gebruiken specifieke Measurement Protocols om deze actie uit te voeren en de IP-adressen van een groot aantal mensen te verzamelen. Ze sturen regelmatig valse paginaweergaven naar het Google Analytics-account met behulp van uw UA-tracking-ID's, door ze aan te sturen met de verwijzingsinformatie voor websites en blogs van lage kwaliteit.

Het doel van spammers en hackers is om u op hun affiliate links te laten klikken en veel inkomsten te genereren uit hun eigen advertenties..Ze bieden ofwel slordige diensten aan of dwingen je om naar de verdachte of besmettelijke pagina's te gaan. De beste optie is niet om de websites of blogs van de spammer te bezoeken als u uw veiligheid en bescherming wilt waarborgen.

Is Google Analytics-spam schadelijk?

Er zijn geen directe nadelen voor uw website, afgezien van het kleine aantal hits dat u elke dag ontvangt. Ook zorgen bots voor de servers en de SEO-strategieën kunnen je niet helpen om ze permanent te blokkeren. De spammers en hackers willen niets liever dan hun eigen sites in de zoekresultaten van de zoekmachine plaatsen en uw webpagina's achter de concurrentie duwen. Ze hebben dus niets te maken met uw site tot of tenzij ze besluiten uw persoonlijke gegevens te stelen.

Is het een echt verkeer?

Voor alle duidelijkheid: de verwijzingspam van Google Analytics is geen echt verkeer. De jongens hierachter zijn nog nooit op uw website geweest, maar hebben nepverzoeken verzonden naar uw Analytics-accounts via bepaalde bots. Ze verschijnen in de lijst met verwijzersites als u het veld Acquisitie> Alle verkeer> Verwijzing aanvinkt. Ze verhogen het bouncepercentage van uw site en verlagen de conversieratio. De spammers en hackers genereren alleen maar een UA-XXXXY-Z-property-ID en sturen valse hits of verzoeken om uw bedrijf op internet te vernietigen.

Wat kunnen we doen om de verwijzingspam van Google Analytics te bestrijden?

U kunt beginnen met de essentiële zaken: ga naar het gedeelte Instellingen in uw Google Analytics-account en klik op de optie "Alle treffers uitsluiten van bekende spiders en bots". Dit is het beste en meest bekende initiatief van Google en je kunt deze methode gebruiken om het probleem binnen enkele seconden op te lossen. U kunt ook filters maken en de verwijzende URL's uitsluiten of uw. Htaccess-bestand bewerken en de instellingen opslaan voordat u het venster sluit.

November 29, 2017