Back to Question Center
0

Semalt Guide to Profile Filters van Google Analytics

1 answers:

Het analyseren van webanalyses met segmenten is de beste manier om het te begrijpen. Google Analytics biedt aangepaste variabelen, profielfilters en geavanceerde segmenten als een van de krachtigste manieren om gegevens te segmenteren. In het volgende artikel gaat Oliver King, de Semalt Customer Success Manager, profielfilters bespreken.

Profielfilters

Het is een langetermijnsegmentatiestrategie en men kan deze niet wijzigen of verwijderen. Deskundigen adviseren gebruikers om een ​​onbewerkt gegevensprofiel te hebben, dat ze kunnen gebruiken voor back-up als er iets mis gaat met het proces. De wijzigingsgeschiedenis van Google Analytics helpt bij het bijhouden van de wijzigingen die zijn aangebracht in de profielfilters - spin palace bonus ohne einzahlung. Profielfilters zijn nu van toepassing op real-time rapporten, wat nodig is voor het testen van nieuwe filters. Bekijk de resultaten van het nieuwe profiel en corrigeer eventuele fouten in realtime.

Tien nuttige Google Analytics-profielfilters

1. Inclusief IP-adres

Het is een van de beste manieren om de doelprestaties te testen. Als je voor een groot bedrijf werkt, bestaat de kans dat er andere mensen op hetzelfde adres zijn. Stel op het tabblad Filters van Google Analytics een nieuwe in, geef deze een naam en vink het selectievakje aan met het vooraf gedefinieerde filter. Kies ervoor om verkeer exclusief op te nemen uit de volgende IP-adressen die voldoen aan de criteria van uw huidige IP.

2. IP-adres uitsluiten

Het is ook belangrijk om profielen in te stellen die intern verkeer van het bedrijf en bekende derden uitsluiten. De reden hiervoor is dat deze bezoekers abnormale paginabezoeken en gedrag vertonen dat anders is dan dat van de 'typische' bezoeker waarvoor de site-eigenaren hun site optimaliseren. Selecteer onder de filterinformatie een aangepast filter en vink het selectievakje Uitsluiten aan. Het filterveld moet het IP-adres lezen en vervolgens doorgaan met het invoegen van het filterpatroon. Geen hoofdlettergevoeligheid voor dit filter. U kunt een reeks adressen filteren met behulp van de tool voor het bereik van het IP-adres.

3. Specifieke campagne opnemen / uitsluiten

Als u een grote CPC-campagne uitvoert en niet wilt dat een van de bureaus waarmee u werkt toegang heeft tot deze informatie, kan het filter helpen de CPC-gegevens van hun profiel uit te sluiten..Geef onder dezelfde filterinformatie het filter een nieuwe naam, zoals 'uitgesloten CPC-bezoekers' en wijs het een aangepast filterlabel toe. Vink het selectievakje Uitsluiten aan en selecteer 'Campagnemedium' in het filterveld. Het filterpatroon is CPC en het is niet hoofdlettergevoelig.

4. Kleine letters op campagnekenmerken

Hoe groter een bedrijf is, hoe hoger het aantal campagnemarkeringsprocessen. Allereerst is het belangrijk om de strikte richtlijnen na te leven over hoe men hun campagne moet benoemen. Om dit probleem op te lossen, voegt u vijf kleine letterfilters toe aan de UTM-campagneparameters. Deze omvatten het campagnemedium, bron, inhoud, term en naam. Selecteer een nieuwe naam, zoals 'Kleine letters op campagnekenmerken'. Kies onder het veld voor aangepaste filters "kleine letters" en typ "Campagnemedium" als het filterveld. Het helpt bij het opruimen van gegevens voor eenvoudigere analyse in Google Analytics omdat het alle registraties van het medium standaardiseert.

5. Kleine letters op aanvraag URI

URL's kunnen zowel kleine letters als hoofdletters bevatten, waardoor de webserver geen omleiding uitvoert. Twee vergelijkbare pagina's, met verschillende karakteristieken, kunnen als twee afzonderlijke weergaven worden opgenomen, ondanks dat ze teruggaan naar dezelfde inhoud zoals / about-Us / en / about-us /. U kunt dit probleem oplossen door een nieuw filter te maken en de naam "Kleine letters op aanvraag URI" te geven. Het is een aangepast filter met het kleine vak aangevinkt. Het filterveld moet "Request URI" zijn.

6. Hecht naam aan aanvraag URI

Als Google op een implementatie met meerdere domeinen werkt en alle gegevens voor de twee domeinen in één profiel worden verzameld, is het onderscheid tussen de twee namen mogelijk niet zo eenvoudig. Het toevoegen van een secundaire dimensie of een hostnaam zou het probleem moeten helpen oplossen. Geef het filter een naam zoals "Voeg hostnaam toe aan aanvraag URI" en maak het op maat. Vink het selectievakje "Geavanceerd" aan. Het veld A om te extraheren A moet de hostnaam zijn, terwijl veld B om te extraheren B moet zijn als "aanvraag URI". De "Output To" - Constructor moet ook "Request URI" zijn. Alle velden zijn vereist behalve veld B en mogen niet hoofdlettergevoelig zijn.

7. Specifieke regio ('s) opnemen

Er zijn tijden dat men een internationaal aansprekende website beheert en mogelijk bepaalde regio's moet filteren. Gebruik de volgende filter: maak de nieuwe aangepaste filter en noem deze "zeg Ne | Be | Ger" en kies ervoor om op te nemen..Het filterveld moet "Land" en filterpatroon "Nederland | België | Duitsland" zijn en mag niet hoofdlettergevoelig zijn.

8. Alleen mobiele bezoekers opnemen

Bedrijven moeten dit gebruiken als ze de prestaties van het mobiele bezoekerssegment van dichterbij willen bekijken. Een voorgestelde filternaam is "Include Mobile" en zou een aangepast filter moeten zijn. Vink het include-vakje aan en selecteer 'Mobiel?' in het filterveld. Selecteer "Ja" in het filterpatroon en "Nee" op hoofdlettergevoeligheid.

9. Alleen verkeer naar specifieke subdirectory opnemen

Als een bedrijfswebsite een blogsectie bevat en inhoudschrijvers heeft die er berichten aan toevoegen, zijn er verschillende redenen waarom het zou handig zijn om hun toegang tot de map te beperken. Maak hier een vooraf gedefinieerd filter met de naam 'Blogverkeer opnemen'. Neem alleen het verkeer op naar de submappen die beginnen met "/ blog / als de submap. Het moet niet hoofdlettergevoelig zijn."

10. Alleen verkeer naar specifieke subdirectory opnemen

Het helpt voorkomen dat andere mensen het Google Analytics-profielnummer gebruiken en dit in andere domeinen plaatsen. Het filtert ook een staging- of testdomein uit met een actief GA-profielnummer. Noem het nieuwe aangepaste filter "Include Example Domain" en selecteer include. Het moet een filterveld 'Hostname' en 'exampledomein \ .com' hebben als filterpatroon. Het is niet hoofdlettergevoelig.

11. Bonus: alle queryparameters uitsluiten

Het zou ook van belang zijn om technische queryparameters eruit te filteren als de huidige website er veel van bevat. Het vermindert het aantal pagina's dat wordt weergegeven in Google Analytics, waardoor het meer betekenis krijgt. Gebruik "Exclude All Query Parameters" als de naam voor het aangepaste filter. Vink het selectievakje "Geavanceerd" aan. Het veld A om te extraheren A moet de aanvraag URI zijn en laat veld B leeg B leegmaken. De "Output To" - Constructor moet ook "Request URI" zijn. Alle velden zijn vereist behalve veld B en mogen niet hoofdlettergevoelig zijn.

Een filtervolgorde toewijzen

De implementatie van Google Analytics-filters is zoals de gebruiker ze heeft toegevoegd. Het is mogelijk om ze te wijzigen in de profielinstellingen in het beheerdersdashboard

November 29, 2017