Back to Question Center
0

Semalt Guide to Profile Filters van Google Analytics

1 answers:

Het analyseren van webanalyses met segmenten is de beste manier om het te begrijpen. Google Analytics biedt aangepaste variabelen, profielfilters en geavanceerde segmenten als een van de krachtigste manieren om gegevens te segmenteren. In het volgende artikel gaat Oliver King, de Semalt Customer Success Manager, profielfilters bespreken.

Er zijn tijden dat men een internationaal aansprekende website beheert en mogelijk bepaalde regio's moet filteren. Gebruik de volgende filter: maak de nieuwe aangepaste filter en noem deze "zeg Ne | Be | Ger" en kies ervoor om op te nemen..Het filterveld moet "Land" en filterpatroon "Nederland | België | Duitsland" zijn en mag niet hoofdlettergevoelig zijn.

8. Alleen mobiele bezoekers opnemen

Bedrijven moeten dit gebruiken als ze de prestaties van het mobiele bezoekerssegment van dichterbij willen bekijken. Een voorgestelde filternaam is "Include Mobile" en zou een aangepast filter moeten zijn. Vink het include-vakje aan en selecteer 'Mobiel?' in het filterveld. Selecteer "Ja" in het filterpatroon en "Nee" op hoofdlettergevoeligheid.

9. Alleen verkeer naar specifieke subdirectory opnemen

Als een bedrijfswebsite een blogsectie bevat en inhoudschrijvers heeft die er berichten aan toevoegen, zijn er verschillende redenen waarom het zou handig zijn om hun toegang tot de map te beperken. Maak hier een vooraf gedefinieerd filter met de naam 'Blogverkeer opnemen'. Neem alleen het verkeer op naar de submappen die beginnen met "/ blog / als de submap. Het moet niet hoofdlettergevoelig zijn."

10. Alleen verkeer naar specifieke subdirectory opnemen

Het helpt voorkomen dat andere mensen het Google Analytics-profielnummer gebruiken en dit in andere domeinen plaatsen. Het filtert ook een staging- of testdomein uit met een actief GA-profielnummer. Noem het nieuwe aangepaste filter "Include Example Domain" en selecteer include. Het moet een filterveld 'Hostname' en 'exampledomein \ .com' hebben als filterpatroon. Het is niet hoofdlettergevoelig.

11. Bonus: alle queryparameters uitsluiten

Het zou ook van belang zijn om technische queryparameters eruit te filteren als de huidige website er veel van bevat. Het vermindert het aantal pagina's dat wordt weergegeven in Google Analytics, waardoor het meer betekenis krijgt. Gebruik "Exclude All Query Parameters" als de naam voor het aangepaste filter. Vink het selectievakje "Geavanceerd" aan. Het veld A om te extraheren A moet de aanvraag URI zijn en laat veld B leeg B leegmaken. De "Output To" - Constructor moet ook "Request URI" zijn. Alle velden zijn vereist behalve veld B en mogen niet hoofdlettergevoelig zijn.

Een filtervolgorde toewijzen

De implementatie van Google Analytics-filters is zoals de gebruiker ze heeft toegevoegd. Het is mogelijk om ze te wijzigen in de profielinstellingen in het beheerdersdashboard

November 29, 2017
Semalt Guide to Profile Filters van Google Analytics
Reply