Back to Question Center
0

Semalt: integratie van Google Analytics en bestemmingspagina's

1 answers:

Elke internet marketeer moet alle voordelen van integratie van Google Analytics met een website kennen. Het programma biedt de mogelijkheid om verschillende aspecten van de website-prestaties bij te houden. Een van deze aspecten is de prestaties van de bestemmingspagina. Bestemmingspagina's zijn onmisbaar in marketing. Ze maken de eerste indruk en zijn van invloed op vele andere online factoren voor zakelijk succes, waaronder de aanwezigheid en conversiepercentages van sociale media - dude para linux hosting. Het volgen en meten van de prestaties van bestemmingspagina's is daarom hoogst noodzakelijk bij het nemen van beslissingen over het verbeteren van het rendement op investeringen van bedrijven.

Integratie met Google Analytics geeft u een volledig beeld van een klant. Hiermee kunt u elke sociale interactie bijhouden, bezoekersverkeer analyseren en uitgaande koppelingen traceren. Het biedt u ook nuttige inzichten om deze statistieken om te zetten in echte resultaten voor bedrijfsverbetering.

Artem Abgarian, de expert Semalt , vertelt dat twee methoden kunnen worden gebruikt om bestemmingspagina's te integreren met Google Analytics. Eén methode maakt gebruik van Script Manager en de andere houdt in dat handmatig bestemmingspagina-domeinen worden toegevoegd aan Google Analytics.

Integratie met behulp van Script Manager

De eerste stap van deze procedure is het verkrijgen van de website-tracking-ID. Bij het aanmelden voor GA krijgt een gebruiker een script met een unieke trackingcode. De gebruiker moet die code integreren in zijn / haar site. De code is opnieuw nodig wanneer het thema van de site verandert of de gebruiker Analytics wil toevoegen aan een deel van de website.

Om uw website-tracking-ID en -fragment met de code te vinden, meldt u zich aan bij uw GA-account en klikt u op Beheerder. Selecteer een account in de kolom ACCOUNT. Ga op dezelfde manier naar het PROPERTY-account en selecteer een property. Selecteer onder Eigenschap Trackinginfo en vervolgens Trackingcode. U ziet uw website-tracking-ID en het propertynummer boven aan de pagina en het trackingcodefragment wordt weergegeven onder Website-tracking.

Ga vervolgens naar Instellingen en klik op Scriptbeheer> Uw eerste script toevoegen> Google Analytics. Voer de tracking-ID in die u in de eerste stap hebt verkregen en klik op 'Scriptdetails toevoegen'. Er worden twee tekstvakken geopend: de ene toont 'Scriptdetails' en de andere toont 'Scriptgebruik'. Klik in het vak "Scriptgebruik" op de subdomeinen waarop u het Google Tracking Script wilt toepassen. Sla ten slotte het script op en publiceer het en het geselecteerde subdomein is samen met de pagina's geïntegreerd met Google Analytics.

Handleidingen handmatig toevoegen

U kunt ook een handmatige integratie met GA uitvoeren. Nadat u zich als beheerder bij uw GA-account hebt aangemeld en het account en de property hebt geselecteerd waarmee u werkt, klikt u op Trackinginfo en kopieert u de trackingcode voor de website. Plak deze code in de JavaScript-bibliotheek van de landingspagina. Als een formulierconfiguratiescherm in gebruik is, plakt u de code ook in uw configuratiedialoog. 'Kop' moet in beide gevallen worden geselecteerd voor plaatsing. Sla ten slotte de pagina op en publiceer deze.

Direct na het integratieproces zullen real-time rapporten actieve bezoekers op de geïntegreerde pagina's tonen. Volledige bezoekersgegevens zijn na ongeveer 24 uur zichtbaar in de andere rapporten.

Ongeacht het type website dat u bezit, is het altijd een voordeel om te weten hoe mensen de site bezoeken en waar ze precies naar op zoek zijn. Met de integratie van Google Analytics is het verkrijgen van deze informatie eenvoudig. De bovenstaande tips zullen het proces nog sneller maken, zodat u elke metriek kunt gebruiken voor meer zakelijk succes.

November 29, 2017