Back to Question Center
0

Semalt introduceert Facebook-virus waar je bang voor moet zijn

1 answers:

Als u per ongeluk een bericht van MySpace of Facebook hebt ontvangen dat uw account wordt blootgesteld aan de virussen, kan het zijn dat de Facebook via e-mail via e-mail naar u is gekomen. Dergelijke nepvrienden nodigen mensen uit op sociale media en vragen hen om hun specifieke video's of afbeeldingen te bekijken. Jason Adler, de Semalt Customer Success Manager, waarschuwt dat zodra u op hun URL klikt, uw computer waarschijnlijk door Facebook zal worden geïnfecteerd.

Wat is Facebook-virus?

Een Facebook-virus dringt uw computer binnen via de Flash-speler zodra u de verdachte video's bekijkt. Later wordt het virus aangevallen door verschillende bestanden van uw computersysteem en verandert het in een gevaarlijke worm, gevolgd door de komst van botnets.

Deze netwerkworm valt Mac OS X-, Linux- en Microsoft Windows-platforms op een aanzienlijk aantal - 3 step it logo. De primaire doelen zijn Skype, Yahoo Messanger, MySpace en Facebook-gebruikers, maar het virus valt soms websites en e-mail-ID's aan die behoren tot Yahoo Mail, AOL Mail en Gmail.

Als u een verdachte e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd een bepaalde video te bekijken en u weet niets over de afzender, wordt u verzocht om die e-mail meteen te verwijderen en niet tegen elke prijs op hun links te klikken. Technologie-experts beweren dat het Facebook-virus tot nu toe honderden tot duizenden computerapparaten heeft geïnfecteerd. Het wordt weergegeven in de vorm van valse pop-upvensters en maakt gebruik van ingebouwde programma's om uw apparaten aan te vallen..

Volgens McAfee Security waarschuwen de Facebook-virussen downloadbare producten op uw computersysteem en proberen ze u op een of andere manier te lokken. De naam van zijn dienst is Security Accounts Manager die op uw apparaat wordt geladen en de gevoelige informatie steelt, uw wachtwoorden en website-gebruikersnaam kapittelt.

Vermijd deze puinhoop

Het is belangrijk om deze puinhoop te voorkomen, en dat is alleen mogelijk als je wegblijft van de verdachte e-mails en hun bijlagen. Klik nooit op de video's die door sommige Facebook-vrienden naar uw mailbox zijn verzonden. Facebook-aanvallen komen voornamelijk in de vorm van e-mails met de titel: "Je moet jezelf van me weghouden", "Wat is dit in vredesnaam", enzovoort. Het is belangrijk om het venster te sluiten of die verdachte e-mails te verwijderen omdat ze niets met de werkelijkheid te maken hebben. Als u een dergelijke e-mail ontvangt, is dit een duidelijke aanwijzing dat een zombie uw computer of profiel op sociale media heeft aangevallen.

Volg het Facebook-beleid

Facebook geeft tientallen tips en instructies over het wegwerken van Facebook-virussen. Ondanks het installeren van antivirusprogramma's, moet u uw instellingen voor sociale media wijzigen. Het is belangrijk om uw Facebook-ID te verbergen en niet te laten doorzoeken door de zoekmachines .

Volgens een schatting heeft dit virus tot dusver meer dan 110 miljoen Facebook-accounts besmet en won de sociale-mediasite een rechtszaak van 870 dollar tegen de mensen die de schuld kregen van het aanvallen van accounts van gebruikers en het creëren van een zooitje op internet. Dit virus heeft talloze gebruikersaccounts gehackt door in hun e-mails en sociale media-profielen te penetreren. Het kan zelfs de resultaten van uw zoekmachine bepalen en u naar de besmette sites leiden.

November 29, 2017