Back to Question Center
0

Semalt onthult 3 Google Analytics-filters om te gebruiken

1 answers:

In Google Analytics bieden de filters ons de flexibiliteit om de gegevens te wijzigen en te wijzigen en de accountinstellingen aan te passen volgens de vereisten van onze website. U kunt het Google Analytics-filter gebruiken om gegevens op te nemen of uit te sluiten, bestanden van het ene platform naar het andere over te zetten, zodat het op een betere manier wordt uitgelijnd en voldoet aan de vereisten van uw bedrijf.

Hoe u uw rapporten voorbereidt, hangt af van hoe de gegevens worden geanalyseerd in uw Google Analytics-account. Met behulp van filters kunt u de gegevens eenvoudig transformeren, bewerken of wijzigen. Zo kan Google Analytics filters van het onbewerkte formulier toepassen op de uitgelijnde vorm van uw website - db owner mongo db sharding. Op deze manier wordt het verwerken van de gegevens eenvoudiger en gemakkelijker, en de gefilterde gegevens bieden u de nauwkeurige rapporten over verkeer gegenereerd op uw website.

Oliver King, de Customer Success Manager van Semalt , werkt hier uit over 3 hoofdtypen filters die alle webmasters gebruiken in hun Google Analytics-accounts: spambotfilters, interne IP-adresuitsluiting en het dwingen van de verwijzingsbronnen of pagina's naar kleine letters.

1. Spambotfilters

De spambotfilters zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden tal van opties om uit te kiezen. U kunt hun instellingen aanpassen via de optie Weergave-instellingen in uw Google Analytics-account. Hiervoor moet je naar het dashboard gaan en op zoek gaan naar de optie Botfilters..Klik op deze optie en activeer deze, gevolgd door het sluiten van de vensters. Met deze optie is het voor iedereen heel gemakkelijk om de lijsten met spiders en bots aan te passen in hun Google Analytics-account. Pas de filters toe op zoveel mogelijk pagina's om de gewenste resultaten te krijgen.

2. Alle interne IP-adressen uitsluiten

Het tweede waar u op moet letten, is het elimineren van de interne IP-adressen. Hiervoor moet u uw Google Analytics-account openen en naar het gedeelte Beheer gaan. Hier vindt u de optie Instellingen bekijken, waar u de optie Filter moet selecteren om veel filters te maken. Blijf dit doen totdat u genoeg filters voor uw website hebt gemaakt. Voordat u begint met het maken van filters, moet u altijd zorgen dat u de bestaande filters toepast als u die hebt. De volgende stap bestaat uit het geven van de juiste namen aan alle filters en het selecteren van de vooraf gedefinieerde en aangepaste filters. Een vooraf gedefinieerd filter is een sjabloon voor de vaak gebruikte filters, terwijl een aangepast filter een manier is om uw filters in te passen in alle soorten situaties. Nadat u het gewenste aantal filters hebt gemaakt, moet u ze als laatste controleren. Google Analytics biedt geen optie voor de verificatie van filters, dus u moet het doen met een andere optie.

3. De URL's naar kleine letters dwingen

Het is mogelijk om de URL's naar kleine letters te forceren voor betere resultaten. U kunt de filters gebruiken om de gegevens op te schonen. Als uw website bijvoorbeeld een groot aantal paginaweergaven vertoont en u geen SEO heeft gedaan, is de verwijzingsspam waarschijnlijk aanwezig. In dergelijke omstandigheden zou u moeten beschikken over pagina's met kleine URL's in plaats van de hoofd-URL's. Nadat u hun instellingen in kleine letters hebt aangepast, moet u niet vergeten om hun authenticatie te verifiëren voordat u het venster sluit.

November 29, 2017