Back to Question Center
0

Semalt: semantisch zoeken en waarom het ertoe doet

1 answers:

Semantisch zoeken werd in 2006 door Google geïmplementeerd via de Hummingbird-update. Het is een meer geavanceerd zoeken omdat het veel factoren in beschouwing neemt bij het beantwoorden van vragen. De Hummingbird-update introduceerde meer dan alleen gespreksvragen. Het onderzoekt elk woord, context en andere informatie.

Ryan Johnson, de expert van Semalt , stelt dat de semantische zoekopdracht het gebruik van veel middelen inhoudt. De zoekmachine gebruikt informatie die hij in de loop van de tijd heeft verzameld om nauwkeurige resultaten te geven. Informatie die in de loop van de tijd is verzameld, omvat contexten die Google kan leren op basis van gebruikersgeschiedenis, regionale trends, seizoenen, spelfouten en andere soortgelijke factoren die zoekpatronen informeren.

Overweeg wanneer u conversatiequery's invoert en precieze resultaten krijgt. Of als u resultaten ziet met automatisch gecorrigeerde spelfouten, wordt informatie grafisch weergegeven in plaats van tekstindeling. Al deze verwijzen naar semantische zoekopdrachten in plaats van naar trefwoorden.

Semantisch onderzoek kwam voort uit het semantische web dat is gebaseerd op ontologieën. Ontologieën zijn kaders van feiten en informatie die een kennissysteem vormen. Dus ontologieën maken analyse van inputs mogelijk op basis van een netwerk van gerelateerde factoren.

Hoe dit van invloed is op het zoeken

Beschouw meta-tags als eenvoudige semantische functies in het semantische web, dat een kader biedt voor het delen van gegevens op internet voor zoekopdrachten in dit geval. Metatags vormen een kleine hoeveelheid informatie als een semantische zoekopdracht voor toegang tot meer informatie uit verschillende webbronnen.

Semantisch zoeken verbetert dankzij machinaal leren, zodat het een breed overzicht van vragen opneemt en rekening houdt met factoren die de intentie van een zoekende gebruiker kunnen bepalen. Als de zoekresultaten uitsluitend op trefwoorden waren gebaseerd, zou u honderden, misschien duizenden of meer resultaten moeten doorzoeken voordat u het juiste resultaat hebt gevonden.

Dus als u nadenkt over nauwkeurigheid en gemak, is semantisch zoeken beter dan eenvoudig zoeken op trefwoorden, het bespaart tijd en maakt zoeken op het web gemakkelijker. Dit is het beste van semantisch zoeken.

Gevolgen voor websites

Een opvallend effect van semantisch zoeken is dat pagina's hoog kunnen scoren ondanks het missen van enkele sleutelwoorden. Als een pagina bijvoorbeeld informatie over houten dekreparaties weergeeft zonder de exacte sleutelwoorden, kan deze nog steeds worden weergegeven bij de topresultaten.

Zoekmachines vertrouwen niet volledig op de title-tags en -zoekwoorden maar houden ook rekening met de intentie van de gebruiker vanwege hun surfgedrag. Andere factoren die van invloed zijn op zoekresultaten zijn seizoensgebonden factoren en lokale trends.

Hoe het invloed heeft op contentmarketing

Semantisch zoeken is een doom voor keyword stuffing. Het heeft marketeers gedwongen meer te investeren in de waarde van de inhoud en leesbaarheid. Als u uw SEO en contentmarketingactiviteiten uitvoert in overeenstemming met de huidige best practices, is semantisch zoeken geweldig nieuws voor u. Exacte zoekwoorden vormen niet langer de primaire zorg voor elke contentmarketeer. Zoekmachines kunnen de betekenis van uw inhoud vertellen en een gebruiker die het nodig heeft, via zoekresultaten leiden.

De beste inhoud is intuïtief omdat deze inspeelt op de behoeften van de gebruiker. Dus de geavanceerde zoekmogelijkheden betekenen dat je je prospects beter moet begrijpen. Dan resoneert uw inhoud met hun bedoeling en kunnen de zoekmachines ze naar uw pagina leiden.

November 29, 2017
Semalt: semantisch zoeken en waarom het ertoe doet
Reply