Back to Question Center
0

Semalt: Spam blokkeren op IIS

1 answers:

Verwijzerspam is een veel voorkomende en vervelende bedreiging geworden door een toename van nieuwe blogs in recente tijden. Net zoals commentaar en trackback-spam, is de referrerspam bedoeld om links op een beledigende site te plaatsen met als doel verkeer te genereren en bezoekers verkeer te verhogen. Normaal gesproken kunnen comment en trackback bots worden uitgesloten met behulp van menselijke verificatiemethoden zoals kittenauth, captcha en spam opzoekdiensten, waaronder Askimet.

Helaas is verwijzingspam een ​​geheel andere soort vis. Dit komt omdat het niet probeert om direct links op een website te plaatsen - remote pc health monitoring. In plaats daarvan vertrouwt de bot op bloggers die graag statistieken op hun sites publiceren over waar hun verkeer vandaan komt, gewoonlijk bekend als de verwijzer. Deze spambots raken uw website met valse verwijzende URL's die naar uw site leiden. Plots beginnen blog-eigenaren live verwijzende statistieken op hun sites te bekijken met links naar vreemde websites. De bot doet dit herhaaldelijk, en als niets wordt gedaan, kunnen de bots enorme hoeveelheden bandbreedtebronnen in beslag nemen, wat resulteert in een Denial of Service (DOS).

Michael Brown, de expert van Semalt , stelt dat bots in het beste geval uw logboeken zullen overspoelen met valse gegevens, zodat u geen idee hebt waar uw verkeer vandaan komt. Als je door deze bots geraakt bent, kun je dit als volgt tegengaan:

ISAPI Rewrite

Webmasters die door de referrer-bots zijn geraakt, zijn verrast om te beseffen dat ze de bots buiten kunnen houden door wijzigingen aan te brengen in twee regels bovenaan ISAPI Rewrite httpd.ini-bestand. Het aanbrengen van deze wijzigingen voert een niet-hoofdlettergevoelige controle uit van de verwijzende persoon van al het inkomende verkeer op uw lijst met bekende referrer-bots. Zodra een overeenkomst is gevonden, wordt geen verdere verwerking uitgevoerd en wordt een pagina niet gevonden (404) foutcode verzonden.

#Block referral SPAM

# Voeg trefwoorden toe tussen ( hieronder en scheid met |

RewriteCond Referer:. * (?: keywords | go | here). *

RewriteRule (. *) $ 1 [I, F].

Om de bots buiten te houden, vult u de haakjes in met sleutelwoorden zoals hierboven aangegeven uit de verwijzingsreeks en scheidt u deze met het pijpsymbool. Als bots u raken wijzend naar een site 1.marine.com en site2.marine.com, voert u gewoon het sleutelwoord marine in. Dat blokkeert alle huidige en toekomstige pogingen van sites met het woord marine van het raken van uw site. Houd in gedachten dat ISAPI Rewrite geen onderscheid maakt tussen een goede verwijzer en een slechte verwijzer. Dit betekent dat elke verwijzer met woorden die overeenkomen met wat je hebt ingesteld, wordt geblokkeerd, zelfs als het om legitiem verkeer gaat.

Zodra u de filters hebt geplaatst, zult u een verandering in uw verwijzingslogboeken opmerken. Als de bots je hard hebben geraakt, zal het gebruik van systeembronnen aanzienlijk verminderen. ISAPI Rewrite om verwijzingsrobots buiten de deur te houden is misschien niet de meest elegante oplossing voor het probleem, het is zeer effectief om ze buiten te houden.

Bots evolueren altijd

Voordat u achterover kunt leunen en ontspannen omdat u erin bent geslaagd om spam op iis te blokkeren, moet u er rekening mee houden dat bots altijd in ontwikkeling zijn. Vroeg of laat zullen ze je spamfilters te slim af zijn. Houd de verwijzingslogboeken bij om de bots voor te blijven. Als u nieuwe verwijzingsspamsites ziet aankomen, voegt u ze toe aan uw lijst.

November 29, 2017