Back to Question Center
0

Semalt: Spam Verwijzingsspam uitsluiten van Google Analytics

1 answers:

Google Analytics is een gratis en betrouwbaar hulpmiddel dat website-eigenaren kunnen gebruiken om verkeersgegevens op te halen en er met grote efficiëntie rapporten van te maken. Door de jaren heen, sinds 2005 toen Google Urchin kocht, is het een krachtige webanalyse-tool geworden. Webmasters gebruiken het om hun online campagnes te volgen en hun conversiepercentages te bepalen, de optimalisatiemaat van de website te implementeren en een trackrapport bij te houden van hun e-commerce-activiteiten. Niettemin kan de aanwezigheid van referral-spam de nauwkeurigheid van deze bulkgegevens snel ondermijnen.

Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , definieert hier enkele manieren en methoden voor het verwijderen van referral-spam van Google Analytics.

Dit zijn niet de bots waarnaar u op zoek bent

Verwijzingsspam is een techniek die wordt gebruikt door mensen die gratis backlinks naar hun sites willen krijgen - layout creator online. Het verkeer van deze bronnen wordt ook wel 'Ghost-verwijzingen' genoemd, omdat er geen echte mensen achter de bezoeken staan. Verwijzingsspam heeft de neiging om de huidige organische verkeersstatistieken op te blazen, wat negatieve gevolgen heeft voor de conversie en betrokkenheid van de site.

Wat er gebeurt, is dat spookverwijzingsdomeinen worden weergegeven in het verkeersrapport van Google Analytics, maar dat niemand het bezoek aan de site heeft bezocht. Spambots staan ​​achter het schrapen van de Google Analytics de trackingcode. Ze gebruiken het vervolgens om verkeer rechtstreeks naar de tool te sturen voor analyse. In het kort, bypass voor spookverwijzingen. Het is gemakkelijk om verwijzingsspamdomeinen te herkennen en te verwijderen, omdat ze buitensporig en onnatuurlijk verkeer en bezoeksessies hebben.

Verwijzingsspam heeft één doel dat alleen de spammer ten goede komt..Het idee is om de site-eigenaar te misleiden door te hopen dat hun nieuwsgierigheid om te weten waar het grootste deel van het verkeer vandaan komt hen ertoe zal brengen op hun URL te klikken. Nadat u op de URL in het GA-rapport heeft geklikt, wordt de URL opnieuw omgeleid naar hun site en worden ze geregistreerd als organisch verkeer van hun kant.

Op dit moment zijn er claims dat Google werkt aan een permanente oplossing voor het omgaan met verwijzingsspam. In de tussentijd zijn er maatregelen die moeten worden genomen in Google Analytics om de prevalentie ervan in GA-rapporten te minimaliseren. De meest bruikbare op zich is de ingebouwde filters die Google Analytics heeft geïnstalleerd. Ze verwijderen niet noodzakelijk verwijzingsspam, maar ze geven de gebruiker een kans om een ​​nauwkeuriger beeld te krijgen van de prestaties van hun site. Het zijn alleen filters op weergavenniveau. Selecteer Filters in het gedeelte Beheerder in GA en 'Maak een nieuw filter'. Kies hier een van de twee actieplannen:

# 1 Alles vernietigen met meer dan 15 symbolen

Het gebruikt een reguliere expressie om domeinen met 15 tekens of meer te weigeren. Het kan verwijzingsspam niet helemaal verwijderen, maar dient als een goede plaats om te beginnen. Geef de nieuwe filter een naam als "ghostbuster" en maak er een voorgedefinieerd filtertype van. Kies ervoor om ". {15,} | \ s [^ \ s] * \ s | \. |, | \! | \" In het filterpatroon uit te sluiten en in te voegen. Sla het filter op.

# 2 Specifieke domeinen verwijderen

Het gaat om het maken van aangepaste filters om bepaalde links te verwijderen die erg vervelend kunnen zijn als ze meerdere zijn. Uiteindelijk zal het echter de moeite waard zijn. Het enige nadeel is het identificeren van de spammy-domeinen. Geef het filter een nieuwe naam zoals ghostbuster (campagnebron). Het is een vooraf gedefinieerd type en selecteert vervolgens 'Uitsluiten'. Voer de verdachte domeinen in het filterveld in, gescheiden door een "\" en sla op.

November 29, 2017
Semalt: Spam Verwijzingsspam uitsluiten van Google Analytics
Reply