Back to Question Center
0

Semalt spreekt over anti-spammaatregelen op Google Analytics

1 answers:

Als u met Google Analytics te maken hebt, is één ding dat u echt wilt doen, u volledig concentreren op uw gegevens. Helaas is er altijd de irritant vreemde en frustrerende ontmoeting met spamberichten. Spam op Google Analytics is een echt omstreden onderwerp geworden, vandaar dit artikel waarin hetzelfde wordt uitgelegd.

In de afgelopen twee jaar vertoont Google Trends een aanzienlijke toename in het aantal zoekopdrachten op Google Analytics-spam en hoe dit te verhelpen. Spam verwijst in essentie naar nep-verwijzingsverkeer dat wordt gegenereerd door spiders en bots in verwijzingsrapporten, die anders Google Analytics-gegevensrapporten scheeftrekken. Dus, Artem Abgarian, de expert van Semalt , geeft cruciale informatie over hoe deze referentiespam kan worden verwijderd - que es cloudflare.

Eerst moet u alle bronnen van de Google Analytics-trackingcode definiëren die voornamelijk toegankelijk is vanuit uw hoofd- en alternatieve websitedomein. We definiëren vaak domeinen met behulp van reguliere expressies, waarvoor u geen techneut hoeft te zijn om toe te passen. Het gaat om het simpelweg intypen van elk domein met een backslash (\) voor een volledige stop, terwijl elk domein wordt gescheiden door een pipe (|). Zorg bovendien dat er geen spatiëring binnen of tussen de domeinen is. Nadat u de bron van het verkeer naar uw domein hebt gedefinieerd, kunt u een filter gebruiken om alle bereikgegevens van nepwebsites op te ruimen. De filterinstelling kan worden geactiveerd door naar 'Beheerder' te gaan, klik op 'Filters' en vervolgens op 'Filter toevoegen', selecteer filtertype als 'Aangepast' en bevestig de actie in de optie 'Opnemen'. Klik vervolgens op 'Opslaan' om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen worden toegepast en opgeslagen..

Sommige spamgegevens kunnen uw filters passeren met behulp van crawlers binnen de opgegeven of gedefinieerde domeinnamen. Maak in dit geval gebruik van aangepaste filters om alle nu bekende bronnen van spamgegevens uit te sluiten. Meer proactief kunt u uw gegevens ook scannen en evalueren met behulp van acquisitierapporten die alle gegevensbronnen onthullen. Met deze aanpak kunt u niet alleen uw rapporten opschonen, maar ook contact opnemen en de rapporten begrijpen. Deze stap wordt geactiveerd door te klikken onder de 'Overname' en te navigeren naar het 'Bron / medium' rapport. Zodra u alle gegevensbronnen hebt onderzocht en spam hebt gevonden, gaat u verder met het maken van aangepaste filters met opdrachten om de spambronnen uit te sluiten van uw gegevens, zoals eerder is besproken. Merk ook op dat de reguliere expressie voor elk aangepast filter niet groter mag zijn dan 255 tekens, wat betekent dat u meerdere filters nodig hebt om meerdere spambronnen te beperken.

Ten derde, wees slim om nep gecodeerde taal op uw rapporten uit te wissen. Normaal gesproken heeft een gecodeerde taal ongeveer 5 tekens. Fake-gecodeerde taal heeft meer inclusief karakters zoals volledige registers. In dit geval zijn reguliere expressies zoals. {13,} | \. worden gebruikt om aangepaste filters te maken die gecodeerde taal uitsluiten met 13 of meer tekens, inclusief volledige registers.

Last but not least moet u Google Analytics-spam verwijderen door BOT-filtering in te schakelen die rapporten over bekend bot- of spiderverkeer beperkt. Configureer dit door op 'Beheerder' te navigeren, 'Instellingen bekijken' te selecteren en op te klikken om de optie 'Botfilteren' te selecteren. Deze maatregelen besparen u de frustratie voordat Google een permanente oplossing presenteert.

November 29, 2017