Back to Question Center
0

Semalt: Wat is een spam-bot en hoe het te blokkeren

1 answers:

Als u zich hebt aangemeld bij het Google Analytics-account en een plotselinge piek in sessies hebt waargenomen, is de kans groot dat bots en verwijzingsspam uw website hebben geraakt. Misschien heb je het gevoel dat het je omzet en leads oplevert, maar als je een kijkje neemt bij een bron van de sessies, krijg je een idee van waar het verkeer vandaan komt. Spambots zijn voornamelijk verantwoordelijk voor laagwaardig websiteverkeer . In de afgelopen jaren hebben steeds meer webmasters geklaagd dat referrer-spambots hun sites crawlen en het lijkt erop dat de echte individuen uw webpagina's hebben bezocht. De zwarte hoed SEO en negatieve spambots kunnen uw Google Analytics-gegevens in een groot aantal scheeftrekken - sava eskimo ice kitkarenkaat. Bovendien worden deze bots weergegeven wanneer ze uw site meerdere keren hebben bezocht, maar het bouncepercentage is 100%. U ontvangt geen positieve gegevens en de rangschikking van uw site begint elke dag te verminderen.

Wat is een spam-bot?

Frank Abagnale, de Semalt Customer Success Manager, legt uit dat bots geautomatiseerde programma's zijn die de mogelijkheid hebben om acties uit te voeren zonder enige handmatige invoer. Een bot is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een aantal taken die een echte persoon binnen uren, dagen of weken kan voltooien. Bots heeft slechts een paar seconden nodig om meerdere taken tegelijk uit te voeren en is gemaakt om uw site onnatuurlijk te bezoeken.

Het verschil tussen ongerechtigde en legitieme bots

De legitieme of echte bots behoren tot de zoekmachine s zoals Bing, Yahoo en Google. Ze kunnen uw website indexeren en tonen al uw pagina's in de resultaten van de zoekmachine . Deze bots schaden je site op geen enkele manier, terwijl de illegale robots bedoeld zijn om je website te schaden..Het lijkt erop dat ze uw site bezoeken en u veel weergaven kunnen bieden, maar ze zijn niet site-vriendelijk en worden negatieve bots genoemd. De meest voorkomende en beroemde verwijzingsrobots voor spam zijn event-tracking.com, free- share-buttons.com, social-buttons.com, darodar.com en getfree-traffic-now.com.

Er zijn enkele variaties rond deze websites en hun URL's verschijnen automatisch in de Google Analytics-accounts. Als u hun URL's volgt om meer te weten over deze bedrijven en hun advertentiepakketten, is de kans groot dat ze uw website schaden. Als u bijvoorbeeld een referral-spam (zie-uw-website-here.com) in uw Google Analytics-account ziet, moet u dit zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe spam-bots in uw Google Analytics-account te blokkeren?

Bijna alle verwijzingssites voor ongewenste e-mail zijn grote daders en moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Als u een nieuwe verwijzingsspam tegenkomt in uw Google Analytics-account, moet u dit filteren, maar het nadeel van deze procedure is dat de slechte bots uw website steeds weer opnieuw bezoeken. Dit betekent dat ze de bronnen van uw server in beslag nemen en van invloed zijn op de laadsnelheid van uw site. Het is echter mogelijk om het .htaccess-bestand te gebruiken om alle spamsites te blokkeren. Het is de moeite waard om te zeggen dat het .htaccess-bestand een krachtige manier is om een ​​hele verdachte site te blokkeren. De eerste stap is om een ​​specifieke code in uw .htaccess-bestand in te voegen. Als dit bestand niet correct werkt, uploadt u een nieuw .htaccess-bestand naar de hoofdmap van het domein.

Een andere snelle en eenvoudige manier om spam-botten op te lossen, is door geavanceerde filters te maken in uw Google Analytics-account. Log in op uw account en klik op het tabblad Beheerder. Ga hiertoe naar de optie Nieuwe weergave maken en onder het gedeelte met de rapportageweergaannaam ziet u de knop Spamvrij. Hier moet u klikken op de optie Nieuw filter en vergeet niet uw filter een naam te geven.

November 29, 2017