Back to Question Center
0

Tips van Semalt over het verwijderen van spam-verwijzingen in Analytics

1 answers:

Het aantal spammy-verwijzingen op het web blijft vandaag het hoogtepunt. Sommige instanties die betrokken zijn bij websites van klanten hebben incidenten gemeld waarbij verschillende verwijzingen met spam in hun Google Analytics-rapporten voorkomen. Het is absoluut noodzakelijk om stappen te ondernemen die verwijzingsspam zo snel mogelijk uit analyserapporten verwijderen - novelty passport. Ze zijn een oorzaak van scheeftrekking in de prestatiestatistieken, wat resulteert in een verkeerde interpretatie van de werking van de site. Het vormt ook een risico voor de gebruikers die de site bezoeken. De reden is dat deze gebruikers mogelijk de website van de verwijzer willen bezoeken en uiteindelijk hun computersystemen met virussen of Trojaanse paarden besmet zullen raken.

Er zijn veel manieren om spamlinks voor Google Analytics-rapporten te verwijderen. Elk van deze technieken heeft zijn voordelen, maar de volgende methode, zoals gespecificeerd door Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , wordt als het meest efficiënt beschouwd. Het zal de meeste risico's in verband met verwijzingsspam verminderen.

Open met het proces uw Google Analytics-profiel en selecteer de weergave waarvoor de filterinstellingen moeten worden toegepast. Onthoud altijd dat u een nieuwe weergave moet maken wanneer u de filters implementeert en een ongefilterde weergave achterlaat om als bron van onbewerkte gegevens op te treden en een back-uppunt als er iets mis gaat langs de lijn.

1. Botfilteren

Het is een nieuwe functie in Google Analytics die een deel van de botweergave filtert op analyserapporten..Het verwijdert referral-spam niet volledig, maar het is wel een goed startpunt. Selecteer instellingen in het weergaveprofiel dat u wilt filteren. Onderaan deze pagina is een selectievakje opengelaten, zodat de gebruiker alle verkeer van bekende bots en spiders uitsluit. Controleer het en je bent nu klaar om te gaan.

2. Referraluitsluitingen toevoegen

Het is vrij eenvoudig, maar vereist wat meer inspanning dan botfiltering. Selecteer in het gedeelte Admin in GA Alle filters en bovenaan een optie om een ​​nieuw filter te maken (de knop in het rood). De instelling op accountniveau is eenvoudiger te implementeren en te beheren. Het is alleen mogelijk als de huidige gebruiker rechten heeft om te bewerken van de webmaster.

Geef het filter een naam met een beschrijvende naam, zoals 'Verwijderen (site)'. Het moet een aangepast filter zijn in het filtertype. Selecteer de knop Uitsluiten en selecteer in het vervolgkeuzemenu in het filterveld 'Verwijzing'. Plak de URL die u wilt uitsluiten in het filterpatroon. Blader omlaag naar het gebied waar de gebruiker kiest welke weergaven de instellingen moeten toepassen. Klik op een en voeg het toe aan de lijst en klik vervolgens op Opslaan.

3. Test en verifieer

Het is de laatste stap van het proces waarbij de Google Analytics-rapporten de komende weken worden gecontroleerd om te zien of de filters werken. Het is belangrijk om aan het begin van dit proces een notatie op te nemen die aangeeft waarom er zoveel verkeer was voordat het filteren begon. Als er zichtbare positieve wijzigingen zijn, is het nu veilig om de filters toe te passen op de hoofdweergave. Er is een lange lijst met spambots online en er worden elke dag nieuwe toegevoegd, zodat site-eigenaren onnatuurlijke verkeersgegevens kunnen identificeren en vergelijken met wat er op de lijst staat.

November 29, 2017