Back to Question Center
0

Vraag het aan Semalt Expert: Hoe verwijzingsspam verwijderen uit Google Analytics

1 answers:

Als het gaat om het vinden van welke domeinen of subdomeinen worden beïnvloed door verwijzingsspam in Google Analytics, krijgt u misschien niet de juiste rapporten totdat u de instellingen van uw account hebt aangepast. De valse of spookbezoeken blijven ook afkomstig van de historische Google Analytics-gegevens. Daarom moet je ze zo snel mogelijk herkennen en blokkeren.

In de afgelopen paar maanden hebben veel webmasters en zakenmensen gerapporteerd over de valse bezoeken en verwijzingsspam. Het lijkt erop dat de verwijzingsspam elke dag wijdverspreid is - piantana per interno. Gelukkig zijn er enkele manieren om er vanaf te komen, die Max Bell, een topspecialist van Semalt , hieronder heeft beschreven.

Pas uw Google Analytics-instellingen aan

De eerste en beste manier is om de instellingen van uw Google Analytics-account aan te passen. U moet de verdachte IP-adressen blokkeren en een overzicht hebben van wat uw verkeersbronnen zijn. Hiervoor moet u uw Google Analytics-rapporten dagelijks of wekelijks controleren. Als u constateert dat uw gegevens worden beschadigd door de verwijzingsspam, is dit het moment om ze uit uw Google Analytics-account te verwijderen voordat uw site wordt gepandartiseerd of verbannen door de zoekmachines .

Ghost referral spam en Crawler referral spam

Er zijn twee soorten verwijzingsspam: ghost referral spam en crawler referral spam. Ghost referral-spam verwijst naar het gebruik van Google Analytics om te laten zien hoeveel nep-bezoeken uw website heeft ontvangen. Ze zijn niet echt en hebben niets te maken met je inhoud. In plaats daarvan geven ze u een percentage bouncepercentage omdat niemand uw artikelen leest en alleen doet alsof ze uw site bezoeken. Hun resultaten zijn niet juist omdat u geen echt verkeer ontvangt..Een van de beste manieren om ze te voorkomen, is het vermijden van websites als darodar.com, social-button.com en hulfingtonpost.com.

De verwijzingsspam door crawler zijn de bots die op uw website browsen maar niet geïnteresseerd zijn in uw inhoud of webpagina's. Ze willen uw site indexeren in de resultaten van de zoekmachine. Net als spamverwijzingsspam wordt de crawler-verwijzingsspam weergegeven in de Google Analytics-rapporten, maar de meeste zijn onschadelijk. De beste voorbeelden zijn de beste seo solutions.com en buttonsforwebsite.com. U kunt de verwijzingsspam van de crawler verwijderen door de services die op deze websites worden aangeboden, te omzeilen.

Geavanceerde segmenten

U kunt snel de verwijzingsspam verwijderen door geavanceerde segmenten aan te passen en te maken in uw Google Analytics-account. Hiervoor moet u eerst controleren welk type bezoeken u ontvangt. Zorg ervoor dat ze legitiem zijn en als ze niet echt zijn, moet je filters maken om ze te verwijderen. U kunt ook segmenten maken en de instellingen instellen op Geavanceerde segmenten voordat u het venster sluit. Vergeet niet om de juiste namen aan alle segmenten te geven, zodat u in de toekomst geen verwarring kunt voorkomen.

Het is ook goed om aangepaste segmenten te maken om gegevens uit uw Google Analytics-account te filteren. Zorg ervoor dat ze volledig zijn verwijderd uit het verwijzingsdomein voor spamming, zodat u uw probleem binnen enkele minuten kunt oplossen. Met dit proces kunt u uw bouncepercentage verlagen en de kwaliteit van uw websiteverkeer verbeteren .

November 29, 2017