Back to Question Center
0

Waar moet je bang voor zijn als Bots jouw computer hebben geïnfecteerd? - Semalt Expert geeft het antwoord

1 answers:

Botnets worden ook wel robotnetwerken genoemd. Het is eigenlijk een uitgebreid netwerk van computer- en mobiele apparaten die zijn geïnfecteerd door virussen of malware. Hackers beheersen deze malware en hebben de neiging verschillende taken uit te voeren - appraisal company busines plan. Deze hackers of spammers worden vaak als botherders beschouwd. Elke geïnfecteerde machine wordt bestuurd en bestuurd door de specifieke bot, en de aanvaller bestuurt de computers op zijn / haar botnets en voert gecoördineerde criminele acties uit.

De schaal van botnets stelt de aanvallers in staat zowel grote als kleine geschaalde acties uit te voeren die met gewone malware of virussen onmogelijk kunnen worden uitgevoerd. Omdat de botnets onder controle blijven van aanvallers op afstand, ontvangen de geïnfecteerde machines regelmatig updates en blijven ze hun gedrag veranderen. Als gevolg hiervan kunnen de botherders de toegang tot de bieders en criminelen gemakkelijk online huren en hun botnets in segmenten verdelen om een ​​groot aantal operaties uit te voeren, die bedoeld zijn om hen veel financiële voordelen te bieden.

Mogelijkheden van de botnets:

De meest voorkomende acties of mogelijkheden van botnets worden hieronder beschreven door Michael Brown, de Semalt Customer Success Manager:

  • 1. E-mail spam

Aangezien u elke dag veel e-mails ontvangt, is de kans groot dat uw e-mail-ID onder vuur ligt van een hacker. De spam-botnets zijn groot en worden gebruikt voor het verzenden van spamberichten, inclusief malware. Ze kijken vaak voorbij aan de cijfers van de online bots. Het Cutwail-botnet kan bijvoorbeeld dagelijks meer dan zeventig miljard berichten verzenden. Het wordt veel gebruikt om virussen en bots te verspreiden en werft steeds meer computers naar het gecentraliseerde botnet..

  • 2. DDoS-aanvallen

De DDoS-aanvallen maken gebruik van de enorme schaal van botnets en overbelasten het doelnetwerk of de servers met specifieke verzoeken. Ze geven ook de computers van hun doelwitten weer, en hun hoofddoelen zijn grote organisaties, politieke partijen en import-exportbedrijven. Ze hebben de neiging om de aanvallen op financieel gewin te staken.

  • 3. Financiële schending

De financiële inbreuk omvat de botnets die zijn ontworpen voor directe diefstal van geld van grote ondernemingen. Ze stelen ook creditcardgegevens en PayPal-wachtwoorden. De financiële botnets, zoals het Zeus-botnet, zijn verantwoordelijk voor massale aanvallen met veel dollars die in een zeer korte tijd van meerdere ondernemingen zijn gestolen.

  • 4. Gerichte inbraken

Dit zijn botnets van kleine omvang die bestaan ​​uit high-end bots en de neiging hebben om specifieke computers in gevaar te brengen. De aanvallers sturen bots naar organisaties die gemakkelijk te penetreren zijn en meer apparaten binnendringen in het geïnfecteerde netwerk. De indringers zijn gevaarlijk omdat ze grote organisaties aanvallen en financiële gegevens, intellectuele eigendommen en klantinformatie stelen.

Het is veilig om te zeggen dat de botnets worden gemaakt wanneer een expert bots verzendt vanuit zijn / haar beheersysteem of een specifieke server zonder medeweten van een gebruiker. De botnets infecteren een groot aantal machines onmiddellijk. Zodra u de schadelijke bestanden opent, rapporteren de bots aan de botmaster en laten hem weten dat een nieuw computerapparaat gereed is om te worden aangevallen. Sommige unieke functionele kenmerken van botnets en bots maken ze geschikt voor de lange termijn intrusies.

November 29, 2017