Back to Question Center
0

White Hat en Black Hat SEO Explained door Semalt Expert

1 answers:

Er zijn veel technieken die kunnen worden gebruikt om de positie van een website op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. De keuze van de techniek bepaalt of het type zoekmachineoptimalisatie White Hat SEO of Black Hat SEO is. Beide typen geven u resultaten, maar de ene is meer geneigd om straffen van zoekmachines aan te trekken dan de andere. Het is cruciaal voor website-eigenaren om deze twee soorten SEO te begrijpen, zodat ze bij het kiezen van een van hen weten wat ze kunnen verwachten en welk risico ze lopen.

Frank Abagnale, de Customer Success Manager van Semalt Digital Services, legt hier het verschil uit tussen deze twee SEO-technieken.

White Hat SEO maakt gebruik van technieken die gericht zijn op menselijk publiek in tegenstelling tot zoekmachines - action computer of milpitas. Ze zijn ontworpen om organisch verkeer naar de site te genereren en de kwaliteit (van de site en de inhoud ervan) is van groot belang. Deze technieken en strategieën hebben de voorkeur voor het op lange termijn verbeteren van de ranking van de website en dus van de business.

SEO-technieken van White Hat omvatten het beveiligen van inkomende links van hoge kwaliteit, het creëren van originele en aantrekkelijke inhoud, het gebruik van goede zoekwoorden en een geweldige site-organisatie. Sterk betrokken campagnes worden gebruikt om verkeer voor de site te genereren, maar de resultaten zijn langdurig..

Black Hat SEO omvat het gebruik van technieken die zijn bedoeld om misbruik te maken van zwakke punten in algoritmes voor zoekmachines om hogere ranglijsten van zoekresultaten te krijgen. De technieken letten niet op het menselijk publiek en breken vaak de regels van zoekmachines. Black Hat SEO wordt door zoekmachines als onethisch beschouwd. Het gebruik van deze technieken plaatst de site daarom bestraft door deze motoren, en de penalty kan net zo hevig zijn als het verbannen worden van een zoekmachine. Dit type SEO wordt normaal gebruikt door personen die snel terug willen komen op de website in plaats van de site geleidelijk en gestaag te laten groeien.

Sommige Black Hat SEO-technieken omvatten keyword stuffing, contentautomatisering, cloaking, doorway-pagina's en onzichtbare links of tekst

In de praktijk werken SEO-professionals in een grijs gebied waar de gebruikte technieken niet expliciet White Hat SEO of Black Hat SEO zijn. Dit heeft geleid tot de geboorte van een ander type SEO genaamd Gray hat SEO. Als het goed wordt gebruikt door een ervaren professional, kan het effectief zijn. De gebruikte technieken omvatten het kopen van oude domeinen, het dupliceren van inhoud, cloaking, het kopen van links en het automatiseren van sociale media. Grijze hoed SEO kan in het begin wat verkeer genereren, maar dit duurt zelden, omdat de site uiteindelijk betrapt wordt.

De kwestie van de grijze hoed SEO is tamelijk omstreden, omdat deze legaal maar ethisch twijfelachtig is. Sommige mensen beweren dat Gray SEO niet bestaat, omdat het gewoon Black Hat SEO is in een minder voor de hand liggende vorm. Grijze hoed SEO kan komen met een betaalbare prijs, maar de gebruikte technieken zijn dubieus. Meestal gebruiken SEO-providers deze technieken om het doel te bereiken (hogere siteclassificatie) maar tegen lagere kosten en met minder tijd.

Wat is uw prioriteit: snelle en goedkope, maar onvoorspelbare zoekrangschikking of langzame maar echte groei op de lange termijn van de site en het bedrijf? Is het risico om Black Hat-technieken te gebruiken de moeite waard? Dit zijn enkele vragen die een site-eigenaar zichzelf moet stellen voordat hij een techniek of SEO-type kiest. Een betrouwbare SEO-serviceprovider moet u helpen deze vragen te beantwoorden. Met kennis van de soorten SEO kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw site en bedrijf om dure fouten te voorkomen.

November 29, 2017