Back to Question Center
0

Wilt u referral-spam verwijderen uit uw Google Analytics? - Expertadvies van Semalt

1 answers:

Verwijzingsspam is tegenwoordig een groot probleem geworden. Gedurende een paar maanden heeft het een groot aantal websites aangevallen en problemen veroorzaakt voor verschillende webmasters. Daarom is het belangrijk voor ons allemaal om methoden voor het verwerken en identificeren van referral-spam te vermijden en te implementeren, zodat Google en andere zoekmachines ons helpen de rangorde van onze websites te verbeteren.

Het is misschien niet eenvoudig om van referral-spam af te komen, omdat veel mensen op zoek zijn naar magische oplossingen - vps con anti ddos. Artem Abgarian, de Senior Customer Success Manager van Semalt , verzekert hier dat er geen magie is en dat u verwijzingsspam handmatig en langzaam uit Google Analytics moet verwijderen.

Google heeft herkenningsspam erkend als een van de grootste problemen. Helaas is tot nu toe geen oplossing geboden, waardoor de website-eigenaren er helemaal alleen voor kunnen gaan.

Het meest frustrerende is dat bijna alle sites op de een of andere manier last hebben van verwijzingsspam. De Google Analytics biedt ons een helpforum waar we klachten over het probleem kunnen indienen, maar er zijn zeldzame kansen dat we ter plekke een oplossing krijgen. Marketeers en webmasters maken zich zorgen omdat er geen manieren zijn om verwijzingsspam te verwijderen. Gelukkig zijn er enkele preventieve maatregelen die men kan kiezen om de verwijzingsspam in zijn Google Analytics-rapporten te verwijderen, stoppen en minimaliseren.

Bekende bots en spinnen blokkeren

Een paar jaar geleden kondigde Google een nieuwe functie aan om alle bekende spiders en bots te blokkeren. Als u ze uitsluit van uw Google Analytics-rapporten, kan de kwaliteit van het verkeer verbeteren. Met deze optie kunnen webmasters de anorganische verkeersbronnen volledig of gedeeltelijk verwijderen. Als u deze optie wilt activeren, moet u de IP-adressen uitsluiten en blokkeren die u mogelijk als nep beschouwt. Een van de belangrijkste nadelen van deze techniek is dat je nooit een idee krijgt van hoeveel bots en spiders tot nu toe je website hebben bereikt.

Block Referral Spam via .htaccess

Het blokkeren van verwijzingsspam door middel van .htaccess-bestanden is mogelijk. Als u uw site op Apache draait, kost het niet veel tijd om de verwijzingsspam te voorkomen voordat u en uw Google Analytics-account in de war raken. U moet de referral-spam van dit specifieke bestand blokkeren en verwerken als een normaal bestand om de verkeerskwaliteit van uw site te verbeteren.

Beperk geestelijke verwijzingen

Je moet beperken dat je doorverwijzingen krijgt als je last hebt van een groot aantal nep-hits. Spookverwijzingen kunnen de positie van uw site in de zoekresultaten van de zoekmachine beschadigen. Ze veroorzaken problemen door hun specifieke codes in het Google Analytics-account te volgen zonder uw toestemming.

Nep-verwijzingen en Dodgy Crawlers blokkeren

U kunt gemakkelijk valse verwijzingen en dubbelzinnige crawlers blokkeren in uw Google Analytics-account. Hiertoe moet u filters maken voor de domeinen of subdomeinen die zijn getroffen door de verwijzingsspam. Helaas is er een limiet in Google Analytics over het aantal filters dat u per domein kunt maken. Een groot aantal filters kan nooit worden gemaakt, dus u moet ze in meerdere accounts maken. Voor de gevestigde website kan het een continu proces zijn, maar het is geen permanent proces als uw site relatief nieuw is.

November 29, 2017